Du är här

Välkommen Caroline Gällstad

- jag lever med kronisk smärta varje dag. Det jag tyckte var tufft var att hela mitt liv förändrades från en dag till en annan och att ingen läkare riktigt kunde säga hur bra jag skulle kunna bli rent fysiskt. Jag har bokstavligen fått lära mig att gå igen både psykiskt och fysiskt, berättar Caroline.

Vi på Cancerkompisar blev strax för jul kontaktade av Caroline för att hon behövde en arbetsplats för att arbetsträna. Vi möttes här på kontoret på Medicon Village i Lund och direkt visste vi att vi skulle arbeta tillsammans. Caroline lever med smärta dygnet runt men har ändå alltid ett stort leende på läpparna. Hon ger oss ny energi, nya insikter och så får vi någon som styr upp här på kontoret.

Caroline kom i kontakt allra första gången med oss på Ung Cancers Festival i Malmö 2017. 

Caroline har ordet:

Hej alla goa!

Mitt namn är Caroline och jag kommer en tid framöver att arbetsträna här på Cancerkompisar i Lund. 

Jag bor i Trelleborg i en lägenhet med min lilla vovve Ebba. På fritiden lagas det mycket mat som är ett stort intresse ända sedan jag var liten. Jag umgås även mycket med mina fina vänner och går många strandpromenader med lilla Ebba. Musiken finns alltid med i vad jag än gör, tonerna spelas alltid av Bruce Springsteen och många konserter har det blivit under åren såväl här hemma i Sverige men även utomlands. 

För några år sedan när jag var 21 år var jag med om en trafikolycka och skadade ryggen allvarligt. Jag blev stelopererad i ryggen. Tyvärr finns det benflisor från kotorna i ryggraden som tyvärr inte kan opereras bort, vilket gör att jag lever med kronisk smärta varje dag. Det jag tyckte var tufft var att hela mitt liv förändrades från en dag till en annan och att ingen läkare riktigt kunde säga hur bra jag skulle kunna bli rent fysiskt.  Jag har bokstavligen fått lära mig att gå igen både psykiskt och fysiskt. 

För ett halvår sedan fick jag gå ett intensivt smärtrehabiliteringsprogram i Lund och det har verkligen varit det absolut bästa men samtidigt det svåraste jag gjort i min rehabilitering. Att få träffa ett helt team som verkligen förstod min problematik men som samtidigt satsade stenhårt på mig och min framtid. Jag är evigt tacksam för personalen i mitt team i Lund speciellt den underbara sjukgymnasten som jag fick. Hon såg mig, vem jag var trots olyckan. Hon ställde alla dom rätta frågorna som behövdes ställas för att jag skulle komma framåt. Hon trodde på mig när jag inte själv klarade av att göra det och hade alltid näsdukar redo när jag bröt ihop. Henne är jag evigt tacksam för, allt som hon lärt och hjälpt mig med för att komma närmare mig själv. 

När jag skulle välja ett ställe att arbetsträna på var valet för mig enkelt. Att både få chansen att se vad kroppen verkligen klarar av men att samtidigt få göra skillnad och verkligen arbeta med något som betyder något. Efter mitt första möte med Alexandra och Inga-Lill kändes det bara så rätt och jag är så galet tacksam att jag får vara just här på Cancerkompisar. Jag hoppas att med mitt bagage efter min olycka men även som anhörig till cancern kan hjälpa och stötta någon. Tillsammans behöver vi skapa en förändring och finnas där för varandra. 

 För första gången på väldigt länge ser jag fram emot vad framtiden har att erbjuda!

Varma hälsningar

Caroline

Vi på Cancerkompisar är så glada över att Caroline valde just att arbetsträna hos oss. Hur framtiden ser ut, ja det vet vi inget om just nu så vi tar en vecka i taget.

Varma hälsningar

Inga-Lill Lellky

Verksamhetsledare Cancerkompisar

TILL NYHETEN: Caroline Gällstad