Du är här

Jag älskar dig och förlåt mig för alla fel...

Jag pratar med honom medan han snarkar lugnt. Går ut och ber sköterskorna om lite hudkräm, sätter mig på sängkanten och lyfter hans sovastunga arm och smörjer hans torra aningens marmorerade arm. Ser att han får gåshud och berättar för honom att jag minns första gången jag kliade honom på ryggen. Vi satt i hans vidriga skinnsoffa i lägenheten i Hökarängen. Jag berättar att jag minns att han fick gåshud över hela kroppen och att armhåret stod rätt upp. Jag säger att det alltid fyllt mig med välbehag att ge honom den känslan som jag visste att han tyckte om.

Jag säger att jag älskar honom, över allt annat och ber honom förlåta mig för alla fel och tokigheter han kanske tycker att jag gjort. Jag vet att han gör det, på samma sätt som jag förlåter hans tokigheter.

Nu ska jag sätta mig och ta hans hand igen och tacka honom. Tacka för allt fint han gett mig. Tacka för att han alltid har visat mig både mental och fysisk kärlek. Tacka för att kärleken vi delar har varit full av förtroende och frihet. Tacka för att vi uppnått flera gemensamma drömmar. Tacka honom för att han trodde på oss när jag inte gjorde det.