Du är här

Diamant i mitt hjärta

Vi tänker på alla våra minnen och det hjälper oss mycket...

Tack för att ni finns Cancerkompisar , ni är mycket viktiga. När vi förlorade vår älskade dotter Emma Diamond, 24 år ung i cancer den 5 november 2016 rasade vår värld och vi gick in i ett chocktillstånd och med den stora tomheten.
En obeskrivlig smärta inföll sig. 

Idag fyra år senare har vi på något vis lärt oss att leva med smärtan, tomheten och den största sorgen en förälder kan gå genom livet med både upp - och nedgång. 
När sorgen kommer, har vi lärt oss att följa med
ned i den, för att så småningom sakta, gå uppåt igen. Vi tänker på alla våra minnen och det hjälper oss mycket.  Köpte en fin bok med fina dikter som är skriven av Malin Tyberg (Lilly Förlag) och fastnade ganska snart denna dikt:

Mitt sista hopp har nu fallit som en droppe mot din arm.

Du ligger stilla, så vacker.

Du har slutat lyfta din barm.

Jag sitter bredvid. 

Tar din hand som ännu är varm.

Nu är det ro i rum och hjärta.

Ditt ansikte är lugnt och utan smärta.

Två ljus på borden för din själ.

Jag ber att du når fram, får skratta och må väl.

Kysser din panna, nu ska jag inte längre stanna.

När jag går fylls mitt öga av ännu en tår, men jag vet att vi mötas en gång får.

Kramar och styrka till alla ni fina som kämpar för era  närstående.

Tack för att ni finns #Cancerkompisar , ni är mycket viktiga. mamma Anette

Tankar om känslor och katter

Hej mina vänner,

Idag har varit en ok, fridfull dag på stranden med sol, värme och bad tillsammans med våra vänner här på Le Morne - Solens land! 

 Har ni tänkt på hur ens känslor kan växla,  vissa gånger från en minut till en annan och en del gånger från den ena dagen till den andra - från harmoni och en viss förnöjsamhet (ja egentligen nästan full förnöjelse om jag ska vara ärlig), till en djupdykning rakt ner på botten och hur man sedan sakta men säkert, bit för bit tar sig upp till ytan och kan andas igen. 

Ja, det är rent otroligt hur ens känslor kan fara fram och tillbaka med en! 

 Jag och Magnus hjälper och stöttar varann så gott vi kan - ibland med ord, men för det mesta med långa läkande omfamningar, eller bara sitta nära varandra i soffan, för att på så sätt läka en liten bit och hoppas på att vi åter får balans och öven att en viss harmoni åter kan byggas upp på nytt. 

 Jag förstår att ni är många där ute som känner och befinner er i samma situation som vi och även ni som kämpar och kämpar och ännu har hoppet kvar. 

Så har vi er kära vänner som har ett ”vanligt” liv, kanske och förhoppningsvis utan en stor sorg - och ni är guld värda för oss och för alla som ännu kämpar. Utan vänner står man sig slätt och det gäller alla människor. 

 Jag säger Tusen Tack för att ni finns i våra liv! 

 Har ni tänkt på hur djur kan ha en mycket läkande effekt på sorg och att de kan få en att aldrig känna sig ensam, (själv kan man vara, men ensam vill ingen vara) och öven att känna sig glad och förnöjsam.

Vår lille Skatt hjälper oss med den här balansen genom att bara finnas till och han ger oss så mycket kärlek. 

 Jag tror, eller är helt säker på att alla slags kattdjur har ett ”sjätte sinnet” som andra djur saknar eller iallafall inte har lika mycket av. 

Vi känner av det mycket tydligt när någon av oss är ledsna och saknaden av vår älskade Emma börjar kännas outhärdlig, ja då kommer han vår lille Skatt och tittar en djupt i ögonen,  utan att vika av en sekund med sin blick - jag brukar oftast då säga ”är det du gumman?” Blicken blir då ännu mer intensiv och det är som att han vill att vi ska veta att - Ja, Emma är här, för hon är med mig! 

 Skatt kom till oss förra sommaren i juli 2017 och lyckan visste inga gränser för oss - En sådan kärlek, helt ovillkorlig och omedelbar! Tror att det blev en liten söt katt, beror på att just katter var vår älskade Emmas favoritdjur. Han kom dessutom från en utav Emmas fina vänner. Året innan, 2016 då Emma var hemma hos oss under två veckor,  var hon mycket hos samma fina vän där kattmamman precis hade fått tre små sötisar och Emma älskade att vara med dem och mysa! 

 Vår devis i livet med vår Emma var - 

När Emma var lycklig, ja då var vi lyckliga - Alltid! 

 

Med dessa ord säger jag hej för ikväll och önskar er alla en fin afton!

 Ta väl hand om er och varandra - Kramar och styrka till er alla!

 Vi ses imorgon, om ni vill.

Vår älskade dotter Emma Diamond

Hej mina vänner,

Om jag fick önska och drömma helt fritt, skulle  mitt liv tillsammans med min kära man och bästa vän i livet Magnus vara vår tid tillsammans nu, så är det för många av våra vänner med vuxna, utflugna barn. 

Vi är båda runt 50 och mycket trygga med varandra med en stor kärlek mellan oss och med en ung vuxen, trygg dotter med eget fint och bra liv i Malmö med sin käresta och många goda vänner. 

Befinner oss just nu fredag den 9 mars på Mauritius tillsammans med fyra goda vänner där vi har det lugnt och skönt med sol, bad och mysiga strandpromenader.  

Jag skulle kunna säga att livet är på topp och att allt är harmoniskt om det inte vore för de där tankarna som när som helst och faktiskt hur som helst tränger sig på som en objuden gäst och skapar stor oreda och frågor som aldrig kan besvaras.

Så här kan det te sig: 

Har precis kommit hem från jobbet och äter middag med Magnus och vår lille katt som heter Skatt och det känns skönt och mysigt att vara hemma, börjar en viss oro infinna sig i kroppen...

Sakta men säkert infinner sig den där tomma känslan.... Den ”aldrighet” som nu råder och som alltid kommer att vara så. Vår älskade dotter Emma Diamond finns inte längre med oss i detta jordeliv.

22 år drabbades Emma av livmoderhalscancer sent på hösten 2014. Opererades i mars 2015, därefter behandlig med strålning och cytostatika under senvåren och försommaren och förklarades ”cancerfri” under sommaren. 

En sådan lättnad för vår älskade Emma, Victor och oss båda - Yes! Cancern är borta! Emma och Victor kom hem till oss i Enköping ett par veckor på sommaren då vi var på bröllop, gjorde mysiga utflykter med mormor, farmor, KG, syskon och syskonbarn. Emma och Victor träffade sina fina kompisar, livet var gott och framtiden låg där både ljus och fin. Vi var så trygga, tacksamma och lyckliga för att livet vände i medvind till Emmas och vår favör.

Hoppas ni har en fin dag där ute och iallafall en ok och hanterbar dag 

Vi ses imorgon, om ni vill.

Styrka och kramar till er alla fina!