Du är här

Att våga berätta om hur jag mår!

Hej, jag heter Johan och är 36 år från Trelleborg i Skåne.

Har haft en släkt med väldigt mycket cancer. Var ska man börja.

Det började med att min mamma drabbades av cancer när jag var 4 år. Det mesta av den tiden har jag nog förträngt då jag inte har nått minne alls av henne tyvärr. Hon kämpade i över 2 år med denna cancern då hon ej ville dö i från oss 3 barn å man. Jag var 6 år när hon gick bort. Min pappa tyckte ej att jag och min syster på 4 år skulle gå på begravningen men min bror gick då han var 9 år.

Pappa lämnade oss hos dagmamman. Kyrkogården låg nästan där dagmamman bodde så jag tog min syster i handen och gick bort till ett berg och där ser vi massa folk som samlats för att ta farväl av våran mamma.

Livet gick vidare år 2000 drabbas min morfar av proststacanser vilket också var väldigt tungt han levde ej så länge med detta. Kort tid där efter fick min farfar hjärntumör och levde inte heller nån längre tid med detta.

Några år gick sen drabbades min farmor av levercancer å även hon levde en kort tid med detta. Åren gick å gick sen så plötsligt tyckte jag min pappa var konstig när jag var hos han trodde det var en stroke han hade fått. Vi ringde ambulans och åkte till sjukhuset han blev röntgad och även dom trodde att det var en blödning i hjärnan. Han blev skickad till Malmös sjukhus å där låg han ett par dagar många provtagningar och röntgen. Sedan skickades han till Lunds sjukhus där konstaterade dom att han drabbats av hjärntumör som också var grad 4. Det var 10 % chans att han överlever mer än 1 år. Dom opererade han och det gick bra men dom kunde ej ta allt.

Han återhämtade sig jäkligt bra fick komma hem men bara efter 3månader så börjar den växa igen och då gick allt väldigt snabbt! Till slut hamnade han på ett hem men för äldre där han ej passade in men fanns ingen plats nånstans. Kom dit var och varannan dag och hälsade på han men det blev bara värre och värre till slut kunde han inte ens prata.

Men vi lyckades med blickar att tyda varandra. Kommer aldrig glömde den sista kvällen jag var pch hälsade på han när han inte ens kunnde dricka själv. Jag tog en tops typ som han fick suga på för att få i sig vatten och den blicken han ger mig var precis som att nu lämmnar jag er! Men det kom jag på dagen efter att dom från boendet ringer och säger att han gick bort i natt! Kommer alltid ha den blicken från hans mörka ögon på näthinnan.

Det tog helt klart hårdast när min älskade pappa gick bort. Det är ju han som lärt mig allt jag kan och han som uppfostrat oss 3 barn på egen hand vilket inte har varit lätt.

Han var verkligen min hjälte.Tyvärr så stängde jag inne allt och min dåvarande sambo visste ej hur hon skulle vara. Jag visade inget! Pratade knapp å gick in i min bubbla. Gick till och med så långt att vi gjorde slut.

Tog ungefär 2 år innan jag själv insåg att detta går inte så jag rättade till mitt liv med en rad massa saker.  

I dag lever jag och min sambo tillsammans igen med min son och hennes son.

Men efter varje bortgång av en familjemedlem så känns det som att nån rycker bort från mig och jag känner mig mindre och mindre hel.

Men så har jag mitt lilla ljus, min son på 5 år, som gör min vardag jäkligt rolig och spännande.

Jag har fortfarande en lång väg att vandra. Man har bättre å sämre dagar helt klart!

Hoppas ni alla där ute får en trevlig och mysig jul! 

Ta vara på alla nära och kära för helt plötsligt finns dom inte mer. 

Tack Cancerkompisar för att ni finns, här har jag vågat berätta hur allt känns och mår så mycket bättre idag.

 Varma hälsningar

 Johan Henriksson, cancerkompis