Du är här

Både anhörig och cancerdrabbad

Cancerkompisar - vilket fyndigt namn! Och tänk vad man kan hitta på nätet när man kan sitta uppe på en stol och orka slösurfa!.

Hej alla, Sten här!

Både jag och min fru har fått våra besked efter operationer, att vår cancer skall vara borta - så nu pendlar man mellan uppkäftigt kaxig till panikångest när man undrar om cancern ändå inte lurar någon stans i bakgrunden och bara väntar sin revansch i samma eller annan skepnad!!! Tricket är väl att kunna peppa sig själv och därmed andra - problemet är att när man själv eller sin anhörig är sjuk så finns det ju inte en chans att man orkar med. Och när det inte är så, så vill man ju inte tänka på skiten utan bara göra något annat.

Det finns säkert flera som har upptäckt dem, men kan ändå inte låta bli att tipsa om Centrum för cancerrehabilitering på Sabbatsberg, deras häfte "Den Ofrivillige Resenären" satte många ord på det jag tänkt. Och sedan är ju personalen guld och hela platsen kanon.

Efter 30 år i näringslivet så är man ofta van att få en kopp kaffe när man hälsar på kunder, leverantörer men också konkurrenter. Så är ju inte alltid fallet på alla ställen i sjukvården! Men Centrum för cancerrehabilitering har ju t.o.m en kaffe maskin - man känner ju sig som en riktigt människa (igen) när man kommer dit!

Så vad vill jag säga? Ingan aning - kanske bara skriva av mig ... nu när jag är på stridshumör!

Dessvärre har så många omkring mig (chefer, kollegor, morsa mfl) dött i cancer och det är ju absolut ingen rolig resa att vara med på. Känns som att sitta fast i med foten i Titanic på väg ned i djupet. Men, hittade den här bilden på mig själv, när jag var Ung, Kåt och Kontinent - nu efter prostacancern (och 35 år senare) så har jag lovat mig själv att inom en snar framtid i alla fall kunna uppfylla ett av dessa kriterier!

Nu gäller det väl bara att övertyga frugan om att sätta upp sin bild - för det ju fanken att ge upp bara för att någon av oss kanske dör snart, eller? Låt oss göra kaos med cancern!!

Länk - Den ofivillige resenären

Hälsningar till er alla!

Sten