Du är här

Jag var brutalt ärlig och hon har varit, och är, ett stort, stort stöd!

Några cancerkompisar berättar om vad det betyder att ha en cancerkompis och sen själv bli en cancerkompis.

Sofie berättar

- Cancerkompisar har varit ett stort stöd. Tack att jag fick komma med!

Jag förlorade min pappa i bukhinnecancer för 2 månader sedan, efter ett otroligt snabb sjukdomsförlopp. Han var bara ”sjuk” i fem veckor. Från att ha haft några veckors magsmärta fick han besked om cancer.Sedan blev han otroligt sjuk snabbt, och gick bort efter 5 veckor, endast 56 år gammal. 

Som anhörig var det förstås fem fruktansvärt chockartade veckor och det är nog inte förrän nu som allt sjunkit in och chocken släppt något.. 
Cancerkompisar har varit ett stort stöd, gick med i onlineforumet ganska snart efter att pappa fått beskedet, fann där en tjej som gått igenom liknande snabba förlopp. Vilken ”lättnad” det var att kunna skriva med någon med liknande historia och att där kunna lufta tankar och funderingar kring hur man ska orka gå igenom detta. 
Så jag är otroligt tacksam över denna sida, Cancerkompisar.se.

Matz berättar

-Bara en reflektion över hur något negativt trots allt kan vara positivt.

Det är snart två år sen min fru gick bort efter 2,5 års sjukdom, tarmcancer med metastaser i lungor, lever, mjälte och bukhinna. Redan efter ett halvår och operation två fick vi veta att det inte fanns någon räddning utan bara gick att fördröja slutet med cellgiftsbehandling. Det var tuffa år och det tog tid innan jag var tillbaka på banan.

I sommar har jag tagit upp kontakten med en kvinna jag känt ytligt i många år. Jag fick höra att hon drabbats av bröstcancer och hörde av mig. Vi har umgåtts mycket sen hennes operation. Jag har tagit del av hennes tankar och rädslor, lyssnat på gråt, tröstat och följt med på läkarbesök. Hon har nu just påbörjat sin strålningsbehandling.

Många frågar sig hur jag kan ge mig in i detta helvete igen men sanningen är att det inte skrämmer mig längre, och jag vet att nästa gång kan det vara min tur att drabbas. 

Isabelle berättar

—Att ha en cancerkompis som har betytt oerhört mycket för mig. Hon är den jag kunnat dela mina mörkaste tankar med när jag inte velat belasta min familj och mina närmaste vänner. Inför henne kan jag vara brutalt ärlig och hon har varit, och är, ett stort, stort stöd, säger Isabelle.

Karin berättar

Jag heter Karin och jag kom i kontakt med Cancerkompisar under tiden som min man var sjuk i cancer.

Jag kände mig så många gånger ensam och brottades med många olika tankar. Det var svårt att ta tid för mig själv och ta hand om själv men tack vare att jag kunna ventilera mina tankar på detta forum så hjälpte det.

vågaprata vågalyssna vågafråga

 

Tack för att ni delar med er och fortsätt att skicka in era berättelser.

Det gör du här  BERÄTTA DIN HISTORIA eller till info [at] cancerkompisar.se

Varma hälsningar

Inga-Lill Ambassadör Cancerkompisar