Du är här

Tankar om känslor och katter

Hej mina vänner,

Idag har varit en ok, fridfull dag på stranden med sol, värme och bad tillsammans med våra vänner här på Le Morne - Solens land! 

 Har ni tänkt på hur ens känslor kan växla,  vissa gånger från en minut till en annan och en del gånger från den ena dagen till den andra - från harmoni och en viss förnöjsamhet (ja egentligen nästan full förnöjelse om jag ska vara ärlig), till en djupdykning rakt ner på botten och hur man sedan sakta men säkert, bit för bit tar sig upp till ytan och kan andas igen. 

Ja, det är rent otroligt hur ens känslor kan fara fram och tillbaka med en! 

 Jag och Magnus hjälper och stöttar varann så gott vi kan - ibland med ord, men för det mesta med långa läkande omfamningar, eller bara sitta nära varandra i soffan, för att på så sätt läka en liten bit och hoppas på att vi åter får balans och öven att en viss harmoni åter kan byggas upp på nytt. 

 Jag förstår att ni är många där ute som känner och befinner er i samma situation som vi och även ni som kämpar och kämpar och ännu har hoppet kvar. 

Så har vi er kära vänner som har ett ”vanligt” liv, kanske och förhoppningsvis utan en stor sorg - och ni är guld värda för oss och för alla som ännu kämpar. Utan vänner står man sig slätt och det gäller alla människor. 

 Jag säger Tusen Tack för att ni finns i våra liv! 

 Har ni tänkt på hur djur kan ha en mycket läkande effekt på sorg och att de kan få en att aldrig känna sig ensam, (själv kan man vara, men ensam vill ingen vara) och öven att känna sig glad och förnöjsam.

Vår lille Skatt hjälper oss med den här balansen genom att bara finnas till och han ger oss så mycket kärlek. 

 Jag tror, eller är helt säker på att alla slags kattdjur har ett ”sjätte sinnet” som andra djur saknar eller iallafall inte har lika mycket av. 

Vi känner av det mycket tydligt när någon av oss är ledsna och saknaden av vår älskade Emma börjar kännas outhärdlig, ja då kommer han vår lille Skatt och tittar en djupt i ögonen,  utan att vika av en sekund med sin blick - jag brukar oftast då säga ”är det du gumman?” Blicken blir då ännu mer intensiv och det är som att han vill att vi ska veta att - Ja, Emma är här, för hon är med mig! 

 Skatt kom till oss förra sommaren i juli 2017 och lyckan visste inga gränser för oss - En sådan kärlek, helt ovillkorlig och omedelbar! Tror att det blev en liten söt katt, beror på att just katter var vår älskade Emmas favoritdjur. Han kom dessutom från en utav Emmas fina vänner. Året innan, 2016 då Emma var hemma hos oss under två veckor,  var hon mycket hos samma fina vän där kattmamman precis hade fått tre små sötisar och Emma älskade att vara med dem och mysa! 

 Vår devis i livet med vår Emma var - 

När Emma var lycklig, ja då var vi lyckliga - Alltid! 

 

Med dessa ord säger jag hej för ikväll och önskar er alla en fin afton!

 Ta väl hand om er och varandra - Kramar och styrka till er alla!

 Vi ses imorgon, om ni vill.