Du är här

Tiden läker inte alls alla sår. Vi måste bara hitta vägar att leva med det- Eller?

Så är de sömnlösa nätterna tillbaka också.  Tröttheten tar över mer och mer. Jag känner mig inte speciellt trött, men inser ju att jag är metalt utmattad när jag kväll efter kväll somnar i soffan utan att ha känt mig det minsta trött innan. Det märks på barnen också att de känner på sig att det var runt de här dagarna det hände.  Det är många frågor och funderingar kring mormor och döden just nu. 

För mig känns det bara kaos. Jag vill verkligen inte återuppleva de här kommande dagarna. I dag är det ett år sedan mamma började sin resa mot döden på riktigt. Tänk om vi hade vetat utgången då......  I dag är det ett år sedan hon fick den där höga febern och började att kräkas upp allt. I bland när jag tittar mot soffan där hon låg tycker jag mig se henne ligga där. I bland är hon sjuk, ibland är hon så där härligt sprudlande som hon kunde vara. Ibland kan jag höra hennes skratt som kom fram på riktigt när hon busade med barnen. Men alltid kommer verkligheten ifatt och påminner mig om att hon är borta. Borta för alltid och kommer inte tillbaka.

Jag såg en bild på instagram med texten att tiden inte läker alla sår och vad det nu mer stod. Då hade någon kommenterat det med att tiden visst läker sår,allt handlar bara om att leva i ärlighet. Min mamma om någon levde hela sitt liv i ärlighet, ändå finns hon inte hos oss längre. Vad har det med ärlighet att göra? Jagförsöker varje dag att hitta vägar och lösningar för att kunna ta mig igenom dagen. Så har jag hållt på nu i 360 dagar. Det tär på hela mig innifrån och ut. Hur länge orkar kroppen med detta? Jagkan inte hindra det. Samtidigt är jag rädd för att även min kropp ska ge upp. Det får bara inte hända, jag måste finnas till för barnen. De måste skyddas från det som jag har genomgått det senaste året. 

Det gör så fruktansvärt ont att sakna en människa som aldrig kommer tillbaka. Det gör så fruktansvärt ont att döden hämtade en människa alldeles för tidigt. Det gör ont!

 

~Tiden läker inte alla sår~