Du är här

"Du beklagar, jag dör"

Så har ännu en människa checkat in för tidigt pga av cancern. Den där jääävla cancern. Fina Lina Baldenäs som jag skrev om i tidigare inlägg. Hon som var med i debatt om den sjuka sjukvården och om hur pengar betyder mer än att människor överlever.

Jag kommer ihåg det mesta utav debatten men just dom här orden "du beklagar, jag dör" som hon säger till ordförande för hälso-o sjukvårdsutskottet. Dom har etsat sig fast ända sen jag hörde henne säga det.

För det är ju så. Man slussar vidare, skyller ifrån sig, aldrig tar sitt ansvar, beklagar sig o går vidare med sitt liv medans den sjuka får fortsätta kämpa.

Man ska ha tur om man får det som krävs just då. Oavsett operation, mediciner eller vad det nu kan vara.

Ett enda besök kan ibland ta alldeles för lång tid emellan. Provtagningar, röntgen blablabla

Jamen ni fattar. Nu är det snart val. Ha detta i åtanke. För det är inte bara "alla andra" som drabbas. Snart kan det vara du som är sjuk o måste slåss för din rättighet som du faktiskt har i det här landet, en rättighet att få en bra fungerande sjukvård som INTE trasslar till det ännu mer för sina patienter.

Men jag hoppas ju trots allt inte detta till någon.

Se bara till att försöka hålla dig frisk till höst, Sverige går på semester i juni och kommer tillbaka någon gång i slutet på augusti.