Du är här

Små små saker

Det finns saker som man blir påmind om. Saker som man har glömt bort men när man sen blir påmind om dom så känns det så självklart o man förtår inte hur man kunde ha glömt bort det. Som när det var första advent. Stefan älskade att tända ljuset o läsa dikterna till alla advent. O just i det ögonblicket när man blir påmind om något som lillebror har gjort så stannar världen för en millisekund och man är tillbaka till stunden då han stod där livslevande och läste den där dikten och tände det där ljuset.

Första julen utan honom närmar sig och jag har tänkt på den ända sen han gick bort. Som jag fasar för den dagen. Att bli påmind om hans frånvaro, samtidigt som jag måste hålla ihop så jag inte deppar ihop totalt. Jag vet ju att dagen närmar sig o jag kommer inte ifrån den. Vill inte heller komma ifrån den. Måste ju ta mig igenom den för att kunna ha bättre jular i framtidar.

Jag har ett par riktiga skitdagar där det inte krävs jättemycket för att tårarna ska komma. Därför så vet jag att jag snart måste ta mig till hans grav o sitta där en stund. Allt känns så mycket bättre när jag varit där en stund. Dock så är det inte lika lockande att sitta på en mörk kyrkogård kallt o med blåsten i nacken. Men i helgen är jag ledig så då ska jag försöka åka dit.

Kärlek//R

 

 

 När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan