Du är här

Spökar...

Pratade med pappa nu på morgonen. Han har aldrig varit sån som tror på andeväsen och sånt, det har inte nån i vår familj gjort. I alla fall så berättade han att han hade suttit och tittat på fotboll på nedevåningen hemma. Plötsligt hör han nåt från våningen ovanför, att det är nåt som dras över golvet. Han tänker vad sjutton var det. Men kollar ändå klart på fotbollen. I halvlek så går han upp på övervåningen och tittar in i mitt gamla rum som är precis brevid trappan. I hörnet precis när man kommer in har strykbrädan stått sen jag flyttat hemifrån. Men nu när han tittar in så står det mitt i rummet med mattan ihoprullad under precis som om någon har dratt brädan dit.

Det vad bara pappa i huset. Och sen har han ju sett en skugga i en del av deras sovrum där ljus inte når, på mammas sida av sängen.

Vet inte vad man ska tro mer, men jag ryser hela jag av detta. Och att pappa blir så skärrad och kall sa han att han blev med. Men tror inte att det är nån elak varelse, jag tror att det är mamma. Skulle inte vara så konstigt då det var där som hon ville vara hela tiden under sin sjukdom, hon ville hem så fort hon kunde. Och det var där hon var trygg och där hon somnade in i ro. Men hon kan inte släppa taget, hon har alltid satt familjen först och det kanske är det hon gör nu med?

Pappa sa nämligen till mig i telefon igår att han skulle försöka gå på dom hala vägarna till graven för att tända ljus. Men så blev det inte. kanske var någon som ville säga att han hade glömt det?