Du är här

Att göra saker som man mår bra av.

 

Hej!

Hur ska man börja och vad ska man börja med att berätta i bloggen?

Jag börjar lite kort att berätta om min dag.

I dag är en sån där dag då jag gör saker för min egen skull, som jag tycker är roliga men även nödvändiga för att jag ska överleva mitt i all sjukdom. För att få hämta energi någonstans i från. För att även orka med de vardagliga måstena. Mat, tvätt, handla, städa och mycket mer. Jag har ändå sänkt kraven på städning, får hjälp med handling ibland.

Jag började en akvarellkurs för 2.5 år sedan utan att egentligen ha målat alls förut. Numera är det ingen kurs men vi är ett gäng från kursen som träffas och målar torsdag em några gånger. Det är en av de bästa saker jag gjort. Man fokuserar på det man gör när man målar, det är socialt vi pratar och skrattar.

Sedan sjunger jag i kör. Började i höstas och det är jättekul. Man behöver vara jättebra på att sjunga i den här kören. Återigen fokuserar man på vad man gör, man blir glad av att sjunga, det är bra för mycket i kroppen.

Typiskt nog är allt på samma dag i år, vilket inte är så bra men jag hinner med båda två, men är rätt trött i kroppen när jag kommer hem.

Om min man inte blivit sjuk så hade jag troligen inte börjat måla, sjunga i kör kanske. 

De här sakerna passar mig, nån annan passar det med nåt helt annat, alla är vi olika.

Men det är viktigt att ha de här sakerna man kan hämta energi ifrån och få komma bort från jobbiga tankar en stund. Det är ett tips från mig.

Nästa gång ska jag berätta lite sammanfattande om hur vår resa med cancern har sett ut för att ge lite mer bakgrund.

Till alla som kämpar och har kämpat.

Kram

Åsa