Du är här

Ambassadörsbloggen

Visar inlägg inom Företagskompisar. Visa alla inlägg.

Vi möter dagligen i våra salonger cancerpatienter med sina anhöriga

Jag var inbjuden till Adherans kundmöte i Malmö. Företagare från peruksalonger runt om i Sverige var på plats för att ta del av nyheterna inför säsongen. De som arbetar med professionell perukkonsultation berättar att de som provar peruker ofta har sina anhöriga med och jag var inbjuden för att kunskapsföreläsa och berätta om Cancerkompisars verksamhet samt ge tips och råd kring hur man kan bemöta anhöriga.

FOTO: Ulf Rittemar, VD för Aderans Sweden AB och jag på Malmö Live

FOTO: Ulf Rittemar, vilken härlig energi, hälsar alla varmt välkomna till helgens kundmöte

FOTO: jag fick flera frågor bland annat om hur sjukvården ser på Cancerkompisar. Jag kunde berätta att vården är idag vår största arena. Anhöriga hittar vårt infomationsmaterial i väntrummen och att vi samverkar både med kommuner och landsting.

 Tack alla för fina ord om min föreläsning:

”Ruggigt bra!”” Ingela

 ”Helt fantastiskt! Mycket värdefullt och bra!” Pia 

 ”Jättebra, har inte hört talas om detta innan ” Maria

 ”Väldigt rörande. Tufft och jobbigt stundtals. Svalde tårar många gånger. Men mycket viktig info. Kommer att förra detta vidare” Anna

 ”Hon var helt fantastisk”, Bengt

Ulf Rittemar, VD för Aderans berättar om varför de är Företagskompisar:

- Vi har valt att samarbeta med Cancerkompisar, då organisationen belyser ett ämne som ofta hamnar vid sidan kring någons sjukdomsförlopp. Vi möter dagligen i våra salonger cancerpatienter med anhöriga, och vet vilken viktig roll omgivningen har och får ta i dessa situationer, och hur mycket man gärna vill prata med någon som har samma erfarenhet. Inga Lills positiva energi, entusiasm och egen historia berör oss var gång vi träffar henne, vilket även gör att vi gladeligen informerar vårt nätverk och sprider vidare informationen om Cancerkompisars syfte.

Tack för att vi blir inbjudna och får sprida vår mission, Ingen ska bli sjuk av att vara anhörig.Inte Du. Ingen annan.

Varma hälsningar

Inga-Lill Lellky

Nu behöver vi ditt stöd

Vi ger stöd, tröst och hopp till alla som står nära en cancerdrabbad - nu behöver vi ditt stöd!


Genom att bära hjärtat är du med och bidrar så att - Ingen ska bli sjuk av att vara anhörig. Inte du. Ingen annan.

Stöd Cancerkompisar - Bli Företagskompis!

Idag erbjuds nio av tio anhöriga till cancerdrabbade inte någon hjälp alls. Samhällets forskning kring de anhörigas situation är i princip obefintlig och bristen på stöd är stor. Som Företagskompis och sponsor hjälper du oss att hjälpa den som hjälper och bidrar till att lyfta fram en allvarlig fråga som för varje år berör allt fler. 

Cancerkompisar behöver ekonomiskt stöd för att finnas. Vår verksamhet drivs utan vinstintresse av personer som själva varit drabbade. Offentliga medel står för en del av intäkterna, men vi behöver även privata donationer och årliga sponsorsamarbeten.
Som sponsor kan du ge en generell donation till verksamheten eller ge till ett specifikt ändamål. Vi skräddarsyr gärna ett lämpligt CSR-paket efter storleken på ditt företag och du väljer själv om din donation ska vara publik. Kostnaderna för varje verksamhetsår redovisas i detalj med full insyn för sponsorerna.

Redan idag kan du bidra genom att köpa våra pins >>BESTÄLL

En diskret och guldfärgad pin som mäter 0,9 cm och passar väldigt bra på exempelvis kavajslaget. Pinsen kostar 100kr/st och all vinst går oavkortat till verksamheten.

__________________________________________________

Varför inte göra som Björn Peter Strandgården från Coeli Wealth Management som köpte 80st pins till alla sina kollegor!

Eller som gr8meetings som ger pins till sina kunder!

 

Kontakta inga-lill.lellky [at] cancerkompisar.se (Inga-Lill Lellky) direkt 0725-60 40 64.

 

Ny Ambassadör - Thomas Ek

För 4: e året på rad arrangerade man Cancer Collaboration Day på Medicon Village. Ett 40-tal Företagskompisar kom när vi bjöd in till VIP-mingel på Medicon Village den 16 maj. 

 

Cancerkompisar började dagen med att presentera entreprenören Thomas Ek som ny Ambassadör för Cancerkompisar i ett förmingel för samarbetspartners, sponsorer, sk Företagskompisar.

Thomas är själv anhörig till cancer. Hans bror och affärspartner sedan 31 år fick ett cancerbesked dagen efter de sålt sitt gemensamma livsverk, OBH Nordica och dog en kort tid efter. Hur går man vidare efter det? Om det och mycket annat talade Thomas om under sin lunchföreläsning.

Jag (Inga-Lill) och Alexandra tillsammans med Mats Leifland, vd Medicon Village, hälsade alla välkomna till dagen.

Mingel och nätverkande. Alexandra visar upp vår nya produkt till försäljning, ett pin. 

Mingel och nätverkande, ovan syns Ola Sellert, styrelseordförande Cancerkompisar i samtal med Företagkompis Göran Gradell, BMW.

Medicon Village bjöd alla på lunch och sen var det dags för föreläsningen med Thomas Ek.

Anette Orheim, kommunikationschef på Medicon VIllage, tackar Thomas och hälsar honom välkommen tillbaka till Medicon Village

 

 Vill du veta mer om Företagskompisar? Eller rekvirera en folder.

Maila mig inga-lill.lellky [at] cancerkompisar.se

 

Slut för dagen och jag fick förmånen att få en extra pratstund med Thomas när jag körde honom till Sturup. Ett tack till Jens Fisclein på BMW som gjorde resan både möjlig och rolig.

Varma hälsningar

Inga-Lill Lellky

Verksamhetsledare Cancerkompisar