Du är här

Ambassadörsbloggen

Visar inlägg inom hjälpdensomhjälper möjligheternas dag abbviesverige. Visa alla inlägg.

Insamlingsvecka med Abbvie Sverige

Week of possibilities

I Båstad 15 augusti gick startskottet på insamlingsveckan till förmån för Cancerkompisar. Det var 120 personer från Abbvies Sverige som samlades för den årliga Week of possibilities och Möjligheterna dag. Insamlingen avslutas torsdag 23/8 23:59 och resultaten presenteras på Möjligheternas dag den 24/8.

Abbvie har delat in sig i fem lag som nu tävlar om äran att vara det lag som samlar in mest under veckan! Alla aktiviteter och insamlingsmetoder funkar, det är bara kreativiteten som sätter stopp.

Vill du vara med och bidra så går det jättebra, du swishar valfritt belopp till: 1232 459 105, ange #hjälpdensomhjälper

 

På scenen: Alexandra Lellky, ansvarig för Abbvie-projektet och medgrundare Cancerkompisar, berättar om de utmaningar Cancerkompisar står inför.

Det krävs en samhällsförändring för att få "samhället" att förstå att man måste arbeta förebyggande med alla, familj, vänner och arbetsgivare, som finns runt den cancerdrabbade under cancerresa, annars riskerar dem att bli sjuka pga den stress de lever under. Det råder stor kunskapsbrist och därför finns heller inga medel avsatt i budget hos kommun och landsting för att kunna arbeta med anhörigstöd. Vi vet att anhöriga har en mycket stor och viktig roll under en cancerresa. De blir projektledaren som dessutom automatisk tar på sig rollen och tar hand om allt. 

 Alexandra avslutar: - lycka till alla och stort tack för att vi får vara här och att ni vill vara våra budbärare!

På scenen: Birgitta Björnek, kommuniktionsdirektör, berättar om varför man gör det här;

- vi menar att samhällsansvar och samskapande är nyckeln till att hitta hållbara lösningar på framtidens hälsoutmaningar. Vi tar därför ansvar för att bidra till vårt samhälle och samarbetar i flera initiativ kring socialt ansvar.

Theressia Bredenwall, Direktör/Ledarskap Teamutveckling fyller i;

- vi tar därför ansvar för att bidra till vårt samhälle och samarbetar i flera initiativ kring socialt ansvar och i år är vi glada övet att få göra detta tillsammans med Cancerkompisar och deras viktiga verksamhet.

Sammanställningen av veckans resultat kommer att kommuniceras under Volontärutbildningen fredagen den 24 augusti hos Abbvie i Solna. Ett 70-tal personer är idag anmälda till utbildningen. Vi återkommer med rapport härifrån.

#hjälpdensomhjälper 

Varma hälsningar

Inga-Lill Lellky

Ambassadör och medgrundare Cancerkompisar